DesignSpark Electrical Logolinkedin
Menu Search
Ask a Question

December 16, 2019 10:30

DS 9.0 Design Technology Settings Not Displaying Correctly

Hi all,

I have just installed and started using DS 9.0 As a long time user of DS I like to keep up to date.

Running on a Windows 10 64 bit machne that is totally fast and up to date I have an issue with the Design Technology Settings screens.

When I open the Design Technology settings the top row of the columns is missing and appears to dissapear into the top of the containing frame. Resizing the frame does not help.  This is not in all frames, just most, and is most annoying in the PCB spacings list as the headings are not visible and the second line down is cut in half.

As this is a new project generated in DS 9 it is nothing to do with migrating an old project.
Last version I used was DS 8.1 and I did not have this issue.

Anyone have an answer to this new design feature?

 

0 Votes

Comments

January 16, 2020 11:26

I have the same problem. Attached are 'screen snips' of the Design Technology dialogue box showing each of the tabs. The only tab that seems to appear within the window of the dialogue box is the Rules tab. All others seem to be shifted up and to the left. I am not as experienced with DS as Allen so have no idea what should be showing. This is very frustrating as I need to set up the clearance for my copper pours, but do not know how to.

0 Votes

January 16, 2020 14:50

@Rob24Ent We have solution already which we are testing right now - please send the support request on our Support Centre: https://designspark.zendesk.com/hc/en-us/requests/new and we will send you new files.

December 16, 2019 14:44

Thanks Boss,
Glad I am not the only one with this issue.
Presumably DS will issue a fix fairly quickly. It is probably an embarrassment to the programmer or SW tester for these screens. This issue may have got passed over as the screens obviously work on some machines?

Because I am a long time user this is more of an inconvenience as I do know what the column headings are meant to read. Also has an issue with Design Technology being incomplete but I thought that it was probably due to the version change and just updated the settings myself. I did notice that the ADD and EDIT buttons appeared with a long delay so adding layers etc was tedious.

Regards
NTElectronics
Allen

0 Votes

December 15, 2019 09:46

This is a known and reported issue. I have two installations of V9 and one works perfectly regarding the tech files and path with designs and Library Loader. The other system does not work with LL, but does with designs, so slightly different from what you experience.
There is a discussion on the forum https://designspark.zendesk.com/hc/en-us/community/posts/360008615578-Library-Loader-can-t-connect-to-DesignSpark-PCB-9-0 and https://designspark.zendesk.com/hc/en-us/community/posts/360008605258-Upgrading-to-9-0

0 Votes